Інформатизація проектної навчальної діяльності майбутніх архітекторів у професійній підготовці

  • Андрій Литвин Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • Віталій Литвин
Ключові слова: інформаційна культура, майбутні архітектори, заклади вищої освіти, інформаційно-комунікаційні технології, інформатична компетентність, проектна діяльність.

Анотація

Стаття присвячена дослідженню проблем підвищення якості сучасної архітектурної освіти шляхом формування інформаційної культури майбутніх архітекторів ЗВО. На думку авторів, системна інформатизація проектної діяльності забезпечує студентів комплексом проектно-технічних та інформаційно-технологічних знань і вмінь, професійно важливих якостей для виконання складних архітектурних проектів, здатністю до швидкої адаптації та опанування нових технологій в архітектурі. Навчальні проекти, які застосовуються в архітектурній освіті, – практико орієнтовані, творчі, з елементами дослідництва. Автори вважають, що з огляду на специфіку професійної діяльності архітекторів, їх інтеграція в систему архітектурної освіти найбільш ефективна у формі проектної організації навчання, спрямованого на розвиток професійного мислення, креативності студентів у архітектурно-проектній діяльності й інформаційної культури майбутніх фахівців. Проектна освітньо-професійна діяльність студентів-архітекторів спрямована на підготовку архітекторів-дизайнерів із розвиненими візуальними художньо-творчими здібностями, проектним мисленням, належною інформатичною компетентністю, готових до роботи з архітектурно-будівельною інформацією та творчого пошуку.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-08-08
Як цитувати
Литвин, А., & Литвин, В. (2019). Інформатизація проектної навчальної діяльності майбутніх архітекторів у професійній підготовці. Педагогіка і психологія професійної освіти, (1), 7-17. https://doi.org/https://doi.org/10.32447/22185186.2019.1.01
Розділ
ДИДАКТИКА, МЕТОДИКА І ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ