Критерії сформованості професійної компетентності майбутніх психологів

  • Ю. Вінтюк
Ключові слова: вища освіта, процес підготовки майбутніх фахових психологів, профе-сійна компетентність, критерії сформованості професійної компетент-ності.

Анотація

У статті зроблено спробу розробити критерії оцінювання сформованості професійної компетентності майбутніх психологів під час їхнього навчання у ВНЗ у сучасних умовах. Здійснено огляд наукових публікацій за темою дослідження; на підставі проведеного огляду з’ясовано особливості застосування різних критеріїв до оцінки якості підготовки фахівців у сучасних умовах. Розроблено систему критеріїв оцінювання сформованості професійної компетентності майбутніх фахових психологів у ВНЗ. Здійснений огляд наукових публікацій за темою дослідження дозволив автору констатувати, що в напрацюваннях вітчизняних і зарубіжних науковців наявні достатньо розроблені та належним чином обґрунтовані критерії, які дозволяють оцінити сформованість професійної компетентності фахівців різних профілів. Враховуючи дані проведеного аналітичного дослідження та наявний досвід, сформульовано раціональні підходи, на підставі яких обрано потрібні компоненти, необхідні для створення системи критеріїв, придатної до оцінки сформованості професійної компетентності майбутніх психологів. Запропонована автором система критеріїв, призначена для оцінки сформованості професійної компетентності майбутніх фахових психологів, придатна для застосування у практичних цілях, дозволяє оптимізувати процес оцінювання та покращити його результат і може бути впроваджена у навчальний процес у ВНЗ.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-02-16
Як цитувати
Вінтюк, Ю. (2018). Критерії сформованості професійної компетентності майбутніх психологів. Педагогіка і психологія професійної освіти, (1), 74-84. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/pedagog/article/view/88
Розділ
ДИДАКТИКА, МЕТОДИКА І ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ