Підготовка майбутніх фахівців у галузі безпеки людини до управлінської діяльності як педагогічна проблема

  • О. Повстин
Ключові слова: підготовка до управлінської діяльності, фахівці в галузі безпеки лю-дини, вищі навчальні заклади ДСНС, управлінська компетентність.

Анотація

Стаття присвячена теоретичному обґрунтуванню проблеми підвищення ефективності професійної підготовки майбутніх фахівців у галузі безпеки людини (пожежної, цивільної, екологічної, інформаційної, соціально-психологічної тощо) до управлінської діяльності у вищих навчальних закладах ДСНС України. Підготовка майбутніх фахівців у галузі безпеки людини до управлінської діяльності потребує: теоретико-методологічного обґрунтування напрямів оновлення системи підготовки курсантів ВНЗ ДСНС України до управлінської діяльності; створення та використання методики підготовки фахівців із безпеки людини до управлінської діяльності та науково-методичного забезпечення, яке за структурою, змістом, методикою викладання відповідало б чинним стандартам освіти, передбачало практичну реалізацію основних закономірностей і принципів навчання, сприяє інтенсифікації підготовки майбутніх фахівців із безпеки людини; впровадження в професійну освіту фахівців у галузі безпеки людини інтенсивних дидактичних систем, індивідуальних навчальних матеріалів у поєднанні із сучасними підходами, що дозволить підвищити розвиток інтелектуального потенціалу курсантів, інтенсивніше формувати організаційні та управлінські компетентності; наукової підтримки впровадження інноваційних та інформаційно-комунікаційних технологій у підготовку фахівців галузі безпеки людини до управлінської діяльності.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-02-16
Як цитувати
Повстин, О. (2018). Підготовка майбутніх фахівців у галузі безпеки людини до управлінської діяльності як педагогічна проблема. Педагогіка і психологія професійної освіти, (1), 99-108. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/pedagog/article/view/90
Розділ
ПСИХОПЕДАГОГІКА БЕЗПЕКИ ЛЮДИНИ