КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВЕНТИЛЬНОГО ВИКОНАВЧОГО ДВИГУНА ДЛЯ МЕХАНІЗМУ ПОВОРОТУ ПЛАТФОРМИ ПОЖЕЖНОГО АВТОПІДЙОМНИКА

  • V. Oksentiuk Національний університет “Львівська політехніка"
  • А. Kushnir Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • І. Kravets Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: комп’ютерна модель, вентильний моментний двигун, пожежний автопідйомник, механізм повороту платформи, електропривод.

Анотація

Відсутність редуктора в механізмі повороту платформи пожежного автопідйомника дає змогу значно спростити механічну частину привода і суттєво підвищити жорсткість системи. В статті проаналізовано та вибрано математичну модель виконавчого моментного вентильного двигуна безредукторного механізму повороту платформи. Проведено математичне та комп’ютерне моделювання колекторного та вентильного моментних двигунів постійного струму у якості виконавчого електроприводу повороту платформи. Показано правомірність заміни математичного опису вентильного двигуна на колекторний у випадках для яких важливим є збіг статичних і динамічних характеристик залежності моменту і кутової швидкості виконавчого двигуна від вхідної напруги, а не його конструктивне виконання.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-08-22
Як цитувати
Oksentiuk, V., KushnirА., & KravetsІ. (2018). КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВЕНТИЛЬНОГО ВИКОНАВЧОГО ДВИГУНА ДЛЯ МЕХАНІЗМУ ПОВОРОТУ ПЛАТФОРМИ ПОЖЕЖНОГО АВТОПІДЙОМНИКА. Пожежна безпека, 26, 123-132. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/PB/article/view/281
Розділ
Статті

Найчастіше читають статті цього автора (ів)