МОДЕЛЮВАННЯ ТЕПЛОВОГО ВПЛИВУ ПОЖЕЖІ НА РЕЗЕРВУАРИ ІЗ НАФТОПРОДУКТАМИ В РЕЗЕРВУАРНИХ ПАРКАХ

  • М. Semerak Львiвський державний унiверситет безпеки життєдiяльностi
  • S. Pozdeyev Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України
  • R. Yakovchuk Львiвський державний унiверситет безпеки життєдiяльностi
  • V. Chernetskyi Управління ДСНС України в Івано-Франківській області
Ключові слова: резервуар, нафтопродукт, пожежа, факельне горіння, тепловий вплив пожежі, теплообмін, метод кінцевих елементів, нестаціонарна теплопровідність.

Анотація

Розроблено математичні моделі для проведення досліджень, які дають змогу визначати граничні показники теплового впливу на конструкцій резервуарів із нафтопродуктами при пожежі. Використовуючи схему теплового впливу пожежі на резервуар було розглянуті декілька сценаріїв розвитку пожежі. Ці сценарії розроблено для різних ситуацій займання нафтопродуктів на резервуарах суміжних з резервуаром, тепловий вплив пожежі на який вивчається. В результаті математичного моделювання теплових процесів при пожежі на нафтобазі виявлені закономірності нагрівання поверхонь стінок резервуара із нафтопродуктом від ступеня його заповнення, типу палива, що горить у факелах над резервуарами та відстані між ними.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-01-24
Як цитувати
SemerakМ., Pozdeyev, S., Yakovchuk, R., & Chernetskyi, V. (2018). МОДЕЛЮВАННЯ ТЕПЛОВОГО ВПЛИВУ ПОЖЕЖІ НА РЕЗЕРВУАРИ ІЗ НАФТОПРОДУКТАМИ В РЕЗЕРВУАРНИХ ПАРКАХ. Пожежна безпека, 29, 125-135. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/PB/article/view/45
Розділ
Статті