СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ ФУНКЦІОНУВАННЯ КОНСТРУКЦІЙ ПІД ЧАС ПОЖЕЖ

  • R. V. Parkhomenko Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: вогнестійкість, відкрита динамічна система, зовнішня і внутрішня безпека, тріщина, тріщиностійкість, коефіцієнт інтенсивності напружень (КІН)

Анотація

В статті розглядається будівельна конструкція у вигляді відкритої складної динамічної системи. Розкрито значення консервативних, метастабільних та активних елементів структури матеріалу конструкції та їх роль в забезпеченні безпеки системи. Запропоновано модель конструкції як відкритої системи, основними складовими якої є активні елементи структури. Дано характеристику зовнішньої і внутрішньої безпеки системи. Проаналізовано вплив тріщин на зміну структури матеріалу, їх значення та роль в забезпеченні вогнестійкості конструкцій. Представлена частина результатів експериментальних досліджень щодо впливу підвищених температур на зміну міцності при стиску бетонів і їх тріщиностійкості.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-10-29
Як цитувати
Parkhomenko, R. (2018). СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ ФУНКЦІОНУВАННЯ КОНСТРУКЦІЙ ПІД ЧАС ПОЖЕЖ. Пожежна безпека, 21, 129-133. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/PB/article/view/663
Розділ
Статті

Найчастіше читають статті цього автора (ів)