ЗАЛЕЖНІСТЬ ПРОЦЕСУ МАСОПЕРЕНОСУ У ЗОНІ КОНТАКТУ ПОКРИТТЯ-ПІДКЛАДКА ВІД ТЕМПЕРАТУРИ НАГРІВАННЯ

  • S. Ya. Vovk Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: масоперенос, зона контакту, нагрівання, коефіцієнт дифузії, перетворення Лапласа

Анотація

В результаті проведених досліджень встановлено, що формування захисного покриття при нагріванні вихідних композицій відбувається завдяки взаємодії між компонентами із утворенням мулітової і цирконової фаз, а також значним зменшенням відкритої пористості. Тому, для прискорення процесів формування захисних покриттів та ефективного зменшення величини відкритої пористості до їх складу необхідно вводити легкоплавкі додатки та інтенсифікатори спікання.

Забезпечення надійного захисного ефекту залежить від процесів, які відбуваються на межі покриття – підкладка. Оцінкою цих процесів як кількісно, так і якісно служить сила зчеплення покриття з матеріалом. Надійність і довговічність покриття залежить від фізико-хімічних процесів, які відбуваються під час нагрівання в широкому інтервалі температур. Проаналізовано математичну модель масопереносу у зоні контакту між покриттям та підкладкою при нагріванні і визначено коефіцієнти взаємодифузії компонентів.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-02-21
Як цитувати
Vovk, S. (2019). ЗАЛЕЖНІСТЬ ПРОЦЕСУ МАСОПЕРЕНОСУ У ЗОНІ КОНТАКТУ ПОКРИТТЯ-ПІДКЛАДКА ВІД ТЕМПЕРАТУРИ НАГРІВАННЯ. Пожежна безпека, 19, 23-27. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/PB/article/view/928
Розділ
Статті

Найчастіше читають статті цього автора (ів)