ЯВИЩА ТА ПРОЦЕСИ, ЩО ВИНИКАЮТЬ ЩД ДІЄЮ ЗВУКОВОЇ ХВИЛІ В АЕРОЗОЛІ

  • V. M. Balanyuk Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: вогнегасний аерозоль, ударна акустична хвиля, дисперсна система, звукова активація аерозолю

Анотація

В роботі здійснено огляд основних процесів які виникають в дисперсних системах під дією акустичних полів постійної та періодичної дії. Розглянуто фактори які впливають на процес коагуляції аерозолів. Визначено недоліки застосування різнотипних акустичних впливів на дисперсні системи з погляду на зміну ефективності гасіння аерозолем.
Вказано, що використання звукових коливань для підвищення ефективності пожежогасіння вогнегасним аерозолем є перспективним напрямком, який вивчений недостатньо добре. Оскільки звукові та стоячі звукові хвилі спричиняють швидку коагуляцію аерозолю та зниження його концентрації, то для подальшого дослідження процесу гасіння аерозолем за допомогою акустичного впливу, необхідно сконцентрувати увагу на проходженні одинарних ударних хвиль через дисперс» не аерозольне середовище.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-04-23
Як цитувати
Balanyuk, V. (2019). ЯВИЩА ТА ПРОЦЕСИ, ЩО ВИНИКАЮТЬ ЩД ДІЄЮ ЗВУКОВОЇ ХВИЛІ В АЕРОЗОЛІ. Пожежна безпека, 16, 129-136. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/PB/article/view/1131
Розділ
Статті

Найчастіше читають статті цього автора (ів)

1 2 > >>