МЕТОДИКА ПОБУДОВИ КАДАСТРУ ЕМІСІЙ ПАРНИКОВИХ ГАЗІВ У ПРОМИСЛОВОМУ СЕКТОРІ: ВИРОБНИЦТВО ВАПНА В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ

  • R. Bun Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • O. Yaremchyshyn Національний університет Львівська Політехніка
  • H. Drapalyuk Національний університет Львівська Політехніка

Анотація

Розроблено математичну модель та спеціалізовану комп’ютерну програму для територіальної інвентаризації та аналізу емісій парникових газів (вуглекислого газу, метану, закису азоту) у промисловому секторі. Модель базується на методиках інвентаризації Міжурядової групи експертів зі зміни клімату і враховує розміщення основних джерел емісій. Як приклад, на основі статистичних даних побудовано територіальний кадастр емісій вуглекислого газу від виробництва вапна у Закарпатській області. Дослідження емісійних процесів проведено для елементарних ділянок розміром 2x2 км.

Ключові слова: парникові гази, промисловий сектор, математична модель, комп’ютерна програма, кадастр емісій, виробництво вапна, Закарпатська область.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2021-02-15
Як цитувати
Bun, R., Yaremchyshyn, O., & Drapalyuk, H. (2021). МЕТОДИКА ПОБУДОВИ КАДАСТРУ ЕМІСІЙ ПАРНИКОВИХ ГАЗІВ У ПРОМИСЛОВОМУ СЕКТОРІ: ВИРОБНИЦТВО ВАПНА В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 4(1), 15-20. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/Visnuk/article/view/2111