ПОЄДНАННЯ СЕЛЕКТИВНИХ ДЕТЕКТОРІВ ГАЗОВОЇ ХРОМАТОГРАФІЇ І ПРОЯВЛЯЮЧИХ РЕАГЕНТІВ В ТОНКОШАРОВІЙ ХРОМАТОГРАФІЇ ДЛЯ АНАЛІЗУ БРОМОФОСУ
Анотація
Наведено методики ідентифікації бромофосу, виділеного з продуктів харчування (м’ясо, молоко, кефір) і повітря за допомогою методів газорідинної хроматографії і хроматографії в тонкому шарі сорбенту. Ці методи мають велику роздільну здатність, високу чутливість і швидкість проведення аналізу. Результати газохроматографічного аналізу показали, що час утримування бромофосу, виділеного з продуктів харчування, становить 2,1 хв, з повітря – 2,8 хв, границя відкриття 0,05 мкг в досліджуваному об’ємі проби. Виявлення бромофосу здійснювали також методом хроматографії в тонкому шарі сорбенту в 4-х системах розчинників. Час, необхідний для розвитку хроматограм, становить від 27 до 40 хв ( залежно від системи розчинників), чутливість методу 5 мкг бромофосу в 0,02 мл розчину.
Завантаження
Авторські права CC-BY