ПОЄДНАННЯ СЕЛЕКТИВНИХ ДЕТЕКТОРІВ ГАЗОВОЇ ХРОМАТОГРАФІЇ І ПРОЯВЛЯЮЧИХ РЕАГЕНТІВ В ТОНКОШАРОВІЙ ХРОМАТОГРАФІЇ ДЛЯ АНАЛІЗУ БРОМОФОСУ

  • О. Shcherbyna Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • С. Yemelianenko Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • І. Shcherbyna Управління охорони здоров’я, м. Львів
  • А. Bedzai Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького
Ключові слова: бромофос, якісний аналіз, харчові продукти, повітря, газорідинна хроматографія, хроматографія в тонкому шарі сорбенту

Анотація

Наведено методики ідентифікації бромофосу, виділеного з продуктів харчування (м’ясо, молоко, кефір) і повітря за допомогою методів газорідинної хроматографії і хроматографії в тонкому шарі сорбенту. Ці методи мають велику роздільну здатність, високу чутливість і швидкість проведення аналізу. Результати газохроматографічного аналізу показали, що час утримування бромофосу, виділеного з продуктів харчування, становить 2,1 хв, з повітря – 2,8 хв, границя відкриття 0,05 мкг в досліджуваному об’ємі проби. Виявлення бромофосу здійснювали також методом хроматографії в тонкому шарі сорбенту в 4-х системах розчинників. Час, необхідний для розвитку хроматограм, становить від 27 до 40 хв ( залежно від системи розчинників), чутливість методу 5 мкг бромофосу в 0,02 мл розчину.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-09-04
Як цитувати
ShcherbynaО., YemelianenkoС., ShcherbynaІ., & BedzaiА. (2018). ПОЄДНАННЯ СЕЛЕКТИВНИХ ДЕТЕКТОРІВ ГАЗОВОЇ ХРОМАТОГРАФІЇ І ПРОЯВЛЯЮЧИХ РЕАГЕНТІВ В ТОНКОШАРОВІЙ ХРОМАТОГРАФІЇ ДЛЯ АНАЛІЗУ БРОМОФОСУ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 14, 203-208. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/Visnuk/article/view/331