РЕСУРС «СЕМІНАР» ЯК ІНСТРУМЕНТ ВЗАЄМНОГО ОЦІНЮВАННЯ УЧАСНИКІВ ЕЛЕКТРОННОГО КУРСУ В СИСТЕМІ MOODLE

  • O. Polotaj Львівський державний університет безпеки життєдіяльності

Анотація

Для підтримки групової роботи учасників електронного навчання та взаємного оцінювання своїх робіт, у системі Moodle передбачено відповідний ресурс, який має назву «семінар». Однак він потребує детального дослідження.

Метою статті є дослідити функціональні можливості ресурсу Moodle «Семінар» для забезпечення взаємного оцінювання учасників електронного курсу на прикладі системи Moodle Львівського державного університету безпеки життєдіяльності

Описано модуль діяльності «семінар», як інструмент взаємного оцінювання та групової роботи учасників електронного курсу динамічної модульної системи електронного навчання Moodle на прикладі електронного курсу, що розташований у навчальному середовищі Віртуальний університет Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Семінар – це вид занять, де кожен студент не тільки виконує власну роботу, а й оцінює результати роботи інших студентів. Цей інструмент належить до модулів діяльностей, тобто передбачає підготовку учасниками електронного курсу певного завдання (документа, презентації тощо), котре буде оцінюватись іншими учасниками електронного курсу, згідно із критеріями, визначеними викладачем.

Визначено основні можливості семінару та роль викладача та студентів під час роботи з семінаром. Проведення семінару сприяє координації колективу і дає змогу різноманітними способами оцінювати роботи. Таке взаємне оцінювання стимулює більш відповідальне виконання роботи, дозволяє побачити її сильні та слабкі сторони, порівняти свою роботу з іншими та визначити шляхи її вдосконалення.

Використання ресурсу «Семінар» є досить ефективним, оскільки:

  • учасники електронного курсу мають змогу ознайомитись з роботами своїх одногрупників, переглянути еталонну відповідь викладача і таким чином обмінятись власними навиками, знаннями та досвідом;
  • «Семінар» є завжди доступним для використання і учасники курсу можуть працювати в офлайн режимі;
  • відповіді на питання при самостійній роботі студента можна надавати дистанційно;
  • викладач та студенти чи курсанти мають змогу вказувати онлайн коментарі та зауваження, щодо робіт своїх колег;
  • звітність з роботи в «семінарі» можна отримувати і коректувати в електронному вигляді;
  • у разі відсутності студента з поважних причин на заняттях – можливість його консультування і оцінки засвоєння ним навчального матеріалу в позаурочний час.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-12-31
Як цитувати
Polotaj, O. (2018). РЕСУРС «СЕМІНАР» ЯК ІНСТРУМЕНТ ВЗАЄМНОГО ОЦІНЮВАННЯ УЧАСНИКІВ ЕЛЕКТРОННОГО КУРСУ В СИСТЕМІ MOODLE. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, (18), 179-186. https://doi.org/https://doi.org/10.32447/20784643.18.2018.22