ПРЯМИЙ МЕТОД ДОСЛІДЖЕННЯ КОЛИВНИХ ПРОЦЕСІВ ДЛЯ ХВИЛЬОВОГО РІВНЯННЯ З КУСКОВО-НЕПЕРЕРВНИМ РОЗПОДІЛОМ ПАРАМЕТРІВ

  • R. Tatsij Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • О. Karabyn Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
  • О. Chmyr Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: квазідиференціальне рівняння, крайова задача, матриця Коші, задача на власні значення, метод Фур’є та метод власних функцій.

Анотація

Запропоновано та обґрунтовано нову схему розв’язування загальної першої крайової задачі для рівняння гіперболічного типу з кусково-неперервними коефіцієнтами та стаціонарною неоднорідністю. В основу схеми розв’язування покладено концепцію квазіпохідних, сучасну теорію систем лінійних диференціальних рівнянь, а також класичний метод Фур’є та метод редукції. Перевагою методу є можливість розглянути задачу на кожному відрізку розбиття, а потім на основі матричного числення об’єднати отримані розв’язки. Такий підхід дозволяє застосувати програмні засоби до процесу вирішення задачі та графічної ілюстрації розв’язку.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-03-19
Як цитувати
Tatsij, R., KarabynО., & ChmyrО. (2018). ПРЯМИЙ МЕТОД ДОСЛІДЖЕННЯ КОЛИВНИХ ПРОЦЕСІВ ДЛЯ ХВИЛЬОВОГО РІВНЯННЯ З КУСКОВО-НЕПЕРЕРВНИМ РОЗПОДІЛОМ ПАРАМЕТРІВ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 15, 68-80. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/Visnuk/article/view/140