ЕКОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ТОКСИЧНОГО ВПЛИВУ СПОЛУК МАНГАНУ НА ПРОМИСЛОВИХ І БІОЛОГІЧНИХ ОБ’ЄКТАХ
Ключові слова:
екологічний аналіз, манган, екстракція з біологічних об’єктів, якісні реакції, фотоколориметрія
Анотація
Манган і його сполуки широко використовуються у промисловості. Проведений токсикологічний аналіз засвідчив, що Манган є життєво необхідним мікроелементом організмів, бере активну участь в біологічних процесах. Однак, сполуки мангану є дуже токсичними і, тому, існує велика небезпека отруєнь сполуками мангану. Нами розроблена методика виділення сполук мангану з біологічних об’єктів та повітря. Проведено виявлення і кількісне визначення мангану в біологічному матеріалі, біологічних рідинах і в повітрі фотоколориметричним методом і за допомогою якісних реакцій.
Завантаження
Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-10-01
Як цитувати
Bedzay, A., ScherbinaО., ScherbinaІ., & Mykhalitchko, B. (2018). ЕКОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ТОКСИЧНОГО ВПЛИВУ СПОЛУК МАНГАНУ НА ПРОМИСЛОВИХ І БІОЛОГІЧНИХ ОБ’ЄКТАХ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 10, 179-183. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/Visnuk/article/view/467
Розділ
Статті
Авторські права CC-BY