ВДОСКОНАЛЕННЯ ПІДХОДУ РОЗРОБКИ ПЛАНУ ЛОКАЛІЗАЦІЇ І ЛІКВІДАЦІЇ АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЙ І АВАРІЙ (ПЛАС)

  • А. В. Babich ВС України, м. Харків
  • A. A. Barchan м. Донецьк, Україна
  • А. В. Bukhantsov Харківський національний технічний університет сільського господарства
  • S. D. Muravyov ЗАТ "Спецінжналадка АСУ", м.Харків
  • A. L. Troyan ГУ МНС АР Крим
Ключові слова: підприємства зберігання і переробки продукції рослинного походження, аварія, наслідки, аналіз, фактори ураження, сценарії розвитку аварій, план локалізації і ліквідації, методологічний підхід, приклади, організаційно-технічна частина

Анотація

Проаналізована існуюча нормативно правова база, що регламентує розробку і впровадження ПЛАС. Аналіз здійснено стосовно підприємств зберігання і переробки продукції рослинного походження (зерна). Висловлена і обгрунтована пропозиція про необхідність включення в ПЛАС організаційно-технічної частини. Розглянуто типові помилки розробників документу, а також підходи щодо розробки ПЛАС на прикладі двох «відносно простих» складових борошномельного підприємства: складу ПММ і зерносушильного агрегату. Виділені основні фактори ураження при аварії, на підставі яких можна зробити висновок про її рівень.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-12-04
Як цитувати
BabichА., Barchan, A., BukhantsovА., Muravyov, S., & Troyan, A. (2018). ВДОСКОНАЛЕННЯ ПІДХОДУ РОЗРОБКИ ПЛАНУ ЛОКАЛІЗАЦІЇ І ЛІКВІДАЦІЇ АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЙ І АВАРІЙ (ПЛАС). Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 5(1), 146-151. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/Visnuk/article/view/808