ВПЛИВ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА РОЗБУДОВУ ПРАВООСВІТНІХ СИСТЕМ В УКРАЇНІ

  • M. Kupchak Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: європейська інтеграція, європейський правоосвітній простір, інтеграційні процеси, інновації, правоосвітня система, правова освіта

Анотація

Проблема. Правова освіта належить до одних із найважливіших напрямів державної політики України, є необхідною умовою забезпечення сталого демократичного розвитку держави. Її головними пріоритетами є: національні інтереси нашої держави; поліпшення добробуту людей; зміцнення міжнародної співпраці з країна-ми ЄС та РЄ; формування позитивного іміджу України на світовій арені; створення умов для самореалізації громадянам України.
Мета. Визначити процес інтеграції України в європейський правоосвітній простір, особливості впливу європейських інтеграційних процесів на розбудову правоосвітніх систем в Україні за допомогою побудованої моделі інновацій.
Методи. У статті використано такі методи дослідження: теоретичні – вивчення юридичної та педагогічної літератури, міжнародно-правової бази та нормативно-правових актів України з досліджуваної проблеми; емпірич-ні – моделювання, прогнозування; багатокритеріальний системний аналіз та проблемно-цільовий синтез для тео-ретичного обґрунтування юридичних і педагогічних інновацій, визначення провідних дефініцій дослідження.
Результати. Інтеграція України в європейський правоосвітній простір потребує впровадження інновацій, які дозволять створити динамічну, мобільну та конкурентоспроможну правоосвітню систему в Україні. У зв’язку з цим побудовано модель впровадження інновацій у правоосвітню систему України – комплексної схе-ми, яка охоплює процес (зміну стану правоосвітньої системи з врахуванням вимог ЄС і РЄ, зі складниками: нормативно-правовим, методично-правовим, технологічно-правовим), та результат (сформованість інновацій-ної правоосвітньої системи, яка відповідала б вимогам і стандартам ЄС та РЄ).
Висновок. Вплив європейських інтеграційних процесів на розбудову правоосвітніх систем в Україні спрямований на їх реформування та модернізацію, спрощення доступу до отримання правової освіти, підви-щення її якості та важливості, активізацію мобільності студентів та викладачів, національне відродження та демократизації суспільства в Україні.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-06-10
Як цитувати
Kupchak, M. (2019). ВПЛИВ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА РОЗБУДОВУ ПРАВООСВІТНІХ СИСТЕМ В УКРАЇНІ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 19, 146-152. https://doi.org/https://doi.org/10.32447/20784643.19.2019.18

Найчастіше читають статті цього автора (ів)