ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ КОМБІНОВАНОГО НАВЧАННЯ

  • O. Musiyovska Львівський державний університет безпеки життєдіяльності

Анотація

У статті вперше проведено аналіз теоретичних досліджень, які стали основою розвитку комбінованого навчання за рубежем, а також визначено основні характеристики сучасних видів навчання. Теорія комбінованого навчання сформувалася на основі теорій конструктивізму, когні-тивізму і технологій підтримки навчання. Оскільки комбіноване навчання включає в себе більшість характеристик Інтернат- та електронного навчання, а також частково характеристики дистанційного і традиційного навчання, то це означає, що його можна вважати як окремою інтегрованою формою всіх зазначених вище видів навчання, яка спрямована на реалізацію певних форм взаємодії студентів і викладачів і ґрунтується на основних дидактичних принципах навчати.

Ключові слова: комбіноване навчання, дидактичні принципи, Інтернет-навчання, електронне навчання, технології підтримки навчання, дистанційне навчання, теорія когнітивізму, конструктивізм.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-12-14
Як цитувати
Musiyovska, O. (2020). ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ КОМБІНОВАНОГО НАВЧАННЯ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 3, 209-216. Retrieved із https://journal.ldubgd.edu.ua/index.php/Visnuk/article/view/1955