ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГОТОВНОСТІ СЛУЖБОВЦІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДО ПРОФЕСІЙНОГО ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ З АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

  • M. Kupchak
  • A. Samilo Lviv State University of Life Safety

Анотація

Проблема. Активна науково-теоретична і практична діяльність із розробки стратегії і тактики боротьби з тероризмом перебуває в центрі уваги представників юриспруденції, політології, психології, соціології, а також інших галузей науки. Водночас недостатньо вивчена педагогічна проблема щодо визначення специфіки професійної підготовки та забезпечення готовності майбутніх службовців цивільного захисту до виконання професійних завдань у сфері антитерористичної діяльності. Основним результатом освітнього процесу закладів вищої освіти повинна стати не система знань, умінь і навичок сама по собі, а готовність до сучасних інтелектуальних, соціально-правових, комунікативних, інформаційних практик що забезпечить здатність та вміння використовувати сукупність знань з обраної спеціалізації, базові знання з різних напрямів, в тому числі правової підготовки, зокрема у сфері антитерористичної діяльності.

Мета. Визначити інноваційні форми та методи професійної підготовки та забезпечення готовності майбутніх службовців цивільного захисту до виконання професійних завдань у сфері антитерористичної діяльності.

Методи. Методами дослідження обрано: теоретичні – вивчення психолого-педагогічної та юридичної літератури з досліджуваної проблеми, опрацьовування документів і нормативних матеріалів із метою уточнення змісту професійної підготовки та забезпечення готовності службовців цивільного захисту до професійного виконання завдань у сфері антитерористичної діяльності; багатокритеріальний системний аналіз і проблемно-цільовий синтез для визначення провідних дефініцій дослідження і теоретичного обґрунтування педагогічних інновацій у підготовці службовців цивільного захисту до професійного виконання завдань у сфері антитерористичної діяльності, зокрема засобів ІКТ, проблемних освітніх технологій, КШГ; емпіричні – педагогічне спостереження, анкетування, опитування, бесіди, методи експертного оцінювання, тестування, педагогічне моделювання, прогнозування з метою вивчення та діагностики стану готовності службовців цивільного захисту до професійного виконання завдань у сфері антитерористичної діяльності.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2018-12-31
Як цитувати
Kupchak, M., & Samilo, A. (2018). ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГОТОВНОСТІ СЛУЖБОВЦІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДО ПРОФЕСІЙНОГО ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ З АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, (18), 160-167. https://doi.org/https://doi.org/10.32447/20784643.18.2018.19